Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Hovězí na červeném víně a divokém koření

Hovězí maso se dá připravit různě. Osobně mám nejraději dušení na víně, s kořením a bylinkami. Navíc u plotny dlouho stát nemusíte. Stačí jen občas promíchat.Počet porcí: 2-4 osoby

Co budete potřebovat?

  • 500 g hovězího zadního
  • 1 červenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 2 bobkové listy
  • 7 kuliček nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • 6 snítek tymiánu
  • 1 snítku rozmarýnu
  • 1 konzervu loupaných rajčat
  • 2 lžíce protlaku
  • 1 zarovnanou lžíci třtinového cukru
  • 250 ml suchého červeného vína
  • cca 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíci hladké mouky
  • sůl, slunečnicový olej

Jak na to?

Do hrnce dejte zhruba tři lžíce oleje, přidejte najemno nasekanou červenou cibuli a česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a orestujte. Pak všechno vyklopte na talíř. Do stejného hrnce přidejte opět olej a na kostky nakrájené maso, zaprašte ho moukou a orestujte ze všech stran. Vraťte zpět zeleninu, vše osolte a zalijte vínem. Krátce, asi 2 minuty, povařte. Přidejte ostatní ingredience a duste pod pokličkou do změknutí. Trvá to asi 1,5-2 hodiny. Občas promíchejte. Případně ještě podlévejte vývarem. K masu podávejte špecle, pečivo, těstoviny…

Dobrou chuť!

 

zveřejněno: 21.6.2017 autor: Iveta
Rubrika: Masa, Recepty Štítky: bobkový list, červené víno, česnek, cibule, hovězí maso, nové koření, pepř, protlak, rajčata, rozmarýn, tymián

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2025 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com