Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Celerový krém s řeřichou

Celer patří mezi moji oblíbenou kořenovou zeleninu. Můžu ho jíst na všechny způsoby. Líbí se mi na něm aromatická chuť a řada možností, jak se dá využít. Skvělý je do vývaru, pečený na másle na plátky, smažený v klasickém trojobalu…V podání polévky je jednoduchý na přípravu, víno mu dodá šmrnc a řeřicha jemně štiplavou chuť.

Počet porcí: 4 osoby

Co budete potřebovat?

  • 1 středně velký celer
  • 2 šalotky
  • 150 ml bílého vína
  • 2 bobkové listy
  • cca 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • sůl, pepř, olivový olej, máslo
  • řeřichu
  • zakysanou smetanu (na talíř)

Jak na to?

Na másle a olivovém oleji osmahněte nakrájenou šalotku, přidejte na kostičky nakrájený celer a restujte, osolte. Až se opeče i celer, tak nalejte bílé víno, aby se vypařil alkohol. Zalijte vývarem, přidejte bobkové listy a vařte na mírném ohni asi 30 minut. Pak bobkové listy vytáhněte a uvařenou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem a vraťte zpět na sporák, přilijte smetanu a zakysanou smetanu. Dochuťte solí a pepřem. Na talíři pak dozdobte řeřichou a kopečkem zakysané smetany a čerstvě namletým pepřem.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 5.5.2017 autor: Iveta
Rubrika: Polévky, Recepty Štítky: celer, řeřicha, zakysaná smetana

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2025 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com