Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Čočková polévka se šafránem a bylinkovými krutony

Červená čočka je skvělá! Mezi bonusy rozhodně patří to, že se nemusí namáčet a je rychle hotová. Připravte si z ní polévku a dochuťte špetkou šafránu.Počet porcí: 4 osoby

Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek červené čočky (hrnek 300 ml)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • špetku mletého šafránu nebo pár nitek šafránu
  • 1 velký bobkový list nebo dva menší
  • půl lžičky drceného kmínu
  • víc jak 1 l zeleninového vývaru
  • lžíci másla

Na bylinkové krutony:

  • chléb
  • bylinkové máslo (recept najdete v rubrice Něco navíc)

Jak na to?

Na másle nechte změknout kostičky cibule, později přidejte nakrájený česnek, vsypte čočku, orestujte, zalijte vývarem. Přidejte šafrán, kmín, bobkový list a vařte do změknutí, cca 15 minut. Dle hustoty přidejte vývar. Mezitím chleba nakrájejte na kostičky a opečte na bylinkovém másle. Polévku podávejte s krutony.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 20.11.2017 autor: Iveta
Rubrika: Polévky, Recepty Štítky: bobkový list, červená čočka, cibule, šafrán

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com