Co s přezrálými banány? Upečte z něj voňavý moučník. Skořice navíc zlepšuje náladu, což teď na podzim potřebujeme asi všichni.
Co budete potřebovat?
- 2 větší zralé banány
- 230 g polohrubé mouky
- 130 g třtinového cukru
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 70 g másla
- 50 ml slunečnicového oleje
- 140 g řeckého bílého jogurtu
- 2 plné lžičky skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 semínka kardamomu
- máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání chlebíčkové formy
- (vlašské ořechy)
Jak na to?
Oloupaný banán v míse rozmačkejte vidličkou, přidejte celá vejce, metličkou prošlehejte, vmíchejte jogurt, olej. Máslo vyšlehejte s cukrem a přidejte do mísy spolu s medem. Vsypte polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici. V hmoždíři rozdrťte kardamom, vyhoďte slupky a semínka vmíchejte do těsta.(Můžete přidat i namleté vlašské ořechy). Vymažte formu máslem a vysypejte moukou. Dejte péct do trouby při 180 stupních na cca 45 minut. Kontrolujte zapíchnutím špejle do těsta, až se nebude lepit, máte hotovo.