Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Pečená vejce s chilli a bylinkami

Miluju rána, kdy nemusím spěchat a můžu si dopřát snídani podle chuti. Skvělá jsou pečená vajíčka. Nedají moc práce, ale chutnají i vypadají skvěle. Vyměňte občas míchaná vejce za pečená.

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 1 plnou lžíci strouhaného parmezánu nebo jiného sýru
  • máslo
  • zarovnanou lžičku provensálských bylinek
  • lístky ze dvou snítek tymiánu
  • sůl, pepř
  • kousek chilli
  • petrželovou nať

Jak na to?

Menší zapékací misku vymažte máslem. Do jiné misky vyklepněte jedno vejce a smíchejte s provensálskými bylinkami, tymiánem, trochou soli. Nalijte na dno misky. Na to vyklepněte vedle sebe zbylá vejce. Zasypejte parmezánem, přidejte nasekané chilli. Dejte péct do trouby při 180 stupních na cca 13 minut. (Ať máte bílek zpevněný a žloutek ještě tekutý.) Hotová vejce posypejte nasekanou petrželovou natí, pepřem. Dosolte.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 26.9.2017 autor: Iveta
Rubrika: Předkrmy a rychlovky, Recepty Štítky: chilli, parmezán, provensálské bylinky, tymián, vejce

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com