Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Švestkovo-jablečný jáhelník

Podzim je za dveřmi a je třeba zpracovávat sezónní ovoce. Na jahelník můžete použít ale i kompotované. Tahle zdravá pochoutka vás svou chutí určitě nezklame.

Co budete potřebovat?

Na jáhelnou kaši:

  • 200 g jáhel
  • 750 ml plnotučného mléka
  • špetku soli
  • 2 lžíce krupicového nebo třtinového cukru
  • špetku vanilkového prášku nebo dřeně
  • lžíci másla

Do zapékací misky:

  • 2 velká žlutá jablka
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 2 lžíce krupicového nebo třtinového cukru
  • 1 lžičku skořice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce povidel
  • asi 12 celých švestek kompotovaných nebo čerstvých
  • máslo na vymazání pekáče

Jak na to?

Nejdříve uvařte kaši. Jáhly spařte v horké vodě. Slijte a dejte do hrnce. Zalijte mlékem, přidejte další ingredience na kaši a vařte do zhoustnutí, asi 20 minut. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zakápněte citronovou šťávou. Zasypejte cukrem, skořicí a škrobem. Zapékací misku s vyšším okrajem (cca 22×24) vymažte máslem. Na dno rozprostřete polovinu kaše, na to rovnoměrně naneste povidla, pak jablečnou směs a poloviny švestek řeznou plochou nahoru. Na závěr rozetřete druhou polovinu kaše. Pečte při 180 stupních 40 minut. Pak přepněte na gril na dalších asi 8-10 minut, aby vám povrch krásně zezlátnul.

Sladké chutnání!

zveřejněno: 6.9.2017 autor: Iveta
Rubrika: Recepty, Sladké dobroty Štítky: jablko, jáhly, povidla, skořice, švestky

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com