Sladkých a šťavnatých broskví se asi nikdy nepřejím. Ale stejně jako se dají konzumovat čerstvé, tak se z nich dá připravit i řada sladkých dobrot. Dopřejte si třeba sladký kořeněný kompot, který se dá použít například do dezertů s jogurtem nebo tvarohem.
Počet porcí: 1-2 osoby
Co budete potřebovat?
- 3 broskve
- špetku čerstvého nebo mletého zázvoru
- špetku mletého kardamomu
- špetku mleté skořice
- špetku mletého badyánu
- špetku vanilkového prášku
- 1 lžičku třtinového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- špetku citronové kůry
Jak na to?
Broskve oloupejte (pokud to jde), zbavte pecky a nakrájejte na kousky. Dejte do rendlíku, přidejte koření, citronovou kůru i šťávu a cukr a krátce povařte. Buď si pochutnejte samostatně, nebo si dejte kompot do lednice a pak přidejte do jogurtu nebo tvarohu.
Sladké chutnání!