Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Ricottová sklenička

Ricotta je čerstvý sýr vyrobený ze syrovátky. Má široké využití v kuchyni, božsky chutná sladká i solená. Zkuste si připravit skleničku s rajčaty, bazalkou a česnekem vonícím čerstvým sýrem. Počet porcí: 2 osoby

Co budete potřebovat?

  • 300 g ricotty
  • 1-2 stroužky česneku
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 velká rajčata
  • několik lístků bazalky
  • špetku chilli
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Jak na to?

Ricottu smíchejte s prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete. Toastový chleba opečte nasucho. Skleničkou nebo tvořítkem vykrájejte kolečka podle velikosti skleniček. Rajčata krátce spařte v horké vodě, aby pustily slupku, sloupněte ji, z rajčat odstraňte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kousky. Dejte do misky, přidejte natrhanou bazalku, chilli, olivový olej, sůl, pepř. Do skleničky vždy vrstvěte ricottovou směs, toast, rajčatovou směs, ricottu, toast a rajčata.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 22.7.2017 autor: Iveta
Rubrika: Předkrmy a rychlovky, Recepty Štítky: bazalka, česnek, rajčata, ricotta, toast

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com