Rohlíčky jsou dnes obzvláště vypečené… I vy můžete říct, že se vám pečivo vydařilo podle představ a pochutnat si na slaném rohlíčku s máslem a marmeládou. A recept je opět velmi jednoduchý.Počet porcí: 32 rohlíčků
Co budete potřebovat?
- 400 g hladké mouky
- 1/2 kostky kvasnic (21 g)
- 1 lžičku soli
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 ml vody
- 100 ml mléka
Jak na to?
Na kvásek smíchejte cukr, kvasnice, lžíci mouky a 50 ml vody a 50 ml mléka. Nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Do mísy prosijte mouku, sůl, přidejte kvásek, olej, míchejte a postupně (podle hustoty) vlijte mléko a vodu. Vytvořte pevné hladké těsto. Nechte hodinu kynout na teplém místě. Pak promíchejte a opět nechte 30 minut kynout. Těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte na pomoučněné ploše do placky velikosti většího talíře. Rozdělte na 8 stejných trojúhelníčků. Začněte rolovat od nejširší části. Vytvořte rohlíček. Dávejte je na plech vyložený pečícím papírem. Nechte ještě 10 minut kynout. Každý rohlíček potřete vodou. Pak vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte dozlatova, asi 10-15 minut.
Ať vám chutnají!