Tento čaj pochází z jedné francouzské kuchařky. Jeho chuť spočívá v přípravě a kvalitních ingrediencích: voňavé mátě a zelenému čaji. Podávejte ho třeba s čokoládovými pralinkami.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 lžíce sypaného zeleného čaje
- 8 snítek máty
- 1-2 lžíce třtinového cukru (2-3 kostky)
- 2 šálky nebo hrnečky horké vody (další na propláchnutí)
- pinie a čokoládové pralinky
Jak na to?
Zelený čaj nasypte do konvice. Zalijte horkou vodou, propláchněte krouživými pohyby konvice a slijte vodu. Mátu držte za stonky nad dřezem a opláchněte listy trochou vařící vody. Dejte mátu i cukr do konvice k zelenému čaji. Nalijte dva šálky vody, zakryjte a nechte pět minut louhovat. Čaj nalévejte do šálků z výšky, okysličí se, ochladí a zároveň se uvolní aromatická vůně máty. Podávejte s pralinkami, do šálku můžete přidat i pár piniových oříšků.