Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Hráškový krém s uzeným lososem

Tato polévka se dá podávat jak teplá, tak i studená. Ve Španělsku jsem ji ochutnala vychlazenou a v malých skleničkách, podávala se jako tapas. Zkuste to taky!Počet porcí: 4 osoby (i více)

Co budete potřebovat?

  • 1 cibuli
  • 2 lžíce másla
  • 400 g mraženého hrášku
  • 100 ml bílého vína
  • 800-1000 ml zeleninového vývaru
  • 20 g parmezánu
  • 2 plátky toastového chleba nebo veky
  • 100 g uzeného lososa
  • sůl, pepř
  • salát na dozdobení, citron na dochucení

Jak na to?

Na másle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte hrášek, zalijte vínem, nechte vyvařit. Pak zalijte vývarem a chvilku povařte, osolte. Směs rozmixujte, dochuťte strouhaným parmezánem, dle hustoty přidejte toast nebo veku, opět rozmixujte. Polévku podávejte horkou dochucenou pepřem a studeným lososem. Nebo vychlaďte, nalijte do skleniček a dozdobte salátem a lososem. Rybu zakápněte citronem.

Dobrou chuť!

 

zveřejněno: 13.5.2017 autor: Iveta
Rubrika: Polévky, Recepty Štítky: bílé víno, hrášek, parmezán, uzený losos

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2025 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com