Pokud vám zůstane polentová kaše, tak ji můžete zpracovat i druhý den. Stačí přidat ingredience, které máte rádi. Já jsem si vybrala jarně zelený hrášek, svěží citron a voňavou mátu. Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 menší cibuli
- polentu (viz rubrika Bez masa)
- svazek máty
- 150 g cukrového hrášku
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- lžičku citronové kůry
- 30 g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Jak na to?
Na pánev dejte dvě lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova. V hmoždíři rozdrťte mátové lístky se solí a olejem na pastu. Pak přimíchejte cukrový hrášek a opečte pár minut z obou stran, přidejte po lžících ztuhlou polentu, osolte, opepřete, do horkého vmíchejte kůru z citronu, zasypejte parmezánem,zakápněte citronovou šťávou a vmíchejte i pastu z máty.
Dobrou chuť!