Granátové jablko je plné vitamínů. Ale aby toho zdravého jídla nebylo až moc, tak si udělejte dezert, ve kterém propojíte tohle ovoce se sladkým tučným jogurtem.Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 granátové jablko
- 100 ml bílého vína
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1 balení plátků želatiny (10 g)
- 250 g hustého řeckého jogurtu
- špetku vanilky
- lžíci agávového sirupu nebo medu
- Na dozdobení: kešu, mátové lístky
Jak na to?
Namočte plátky želatiny do studené vody. Nechte nabobtnat asi 10 minut. Do rendlíku nalijte bílé víno, vsypte cukr, přiddejte zrníčka granátového jablka, nechte probublat. Odstavte ze sporáku a vmíchejte želatinu, až se úplně rozpustí. V misce smíchejte vanilku, jogurt a sirup či med. Do skleničky nalijte želatinovou směs (část si nechte na horní vrstvu) a nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Pak vrstvěte jogurtovou směs a na závěr opět želatinovou směs. Opět nechte ztuhnout. Dozdobte kešu a nasekanými mátovými lístky. Ale variant je mnoho. Hodí se i pekanové ořechy.
Dobrou chuť!