Tento salát je velmi jednoduchý a příjemně osvěžující. Kombinuje kyselost jablek, aroma řapíkatého celeru a máty a sladkost ořechů a vína. Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 zelené jablko
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 4 lžíce jogurtu (případně 2 lžíce jogurtu a 2 majonézy)
- 1 lžičku medu
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 1 lžičku cukru
- 1 lžíci citronové šťávy
- hrst kuliček hroznového vína – lepší je bez peciček
- pár lístků máty
- sůl, pepř
Jak na to?
Z jablka odstraňte jen jádřinec, slupku zachovejte a nakrájejte na menší nudličky, pokapejte citronem, řapíkatý celer nakrájejte na kousky, hroznové víno na půlky. V misce smíchejte jogurt (případně kombinaci jogurtu a majonézy) s medem. Přidejte ovoce i celer. Na pánvičce (bez oleje) orestujte ořechy s trochou cukru, jen aby se cukr rozpustil a přichytil na jádra. Stačí chvilka. Nasekejte lístky máty a vše vmíchejte k ostatním ingrediencím. Osolte a opepřete. Dejte do lednice vychladit.
Dobrou chuť!