U tohoto jídla jsem se nechala inspirovat italským receptem. Jen jsem místo pancetty (italské slaniny) použila klasickou. Pancetta se vyrábí ze stejného kusu vepřového jako slanina, ale neudí se. A ta uzená chuť je v polévce skvělá.Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 120 g plátků slaniny
- 500 g bílé cibule
- 1 plechovku rajčat, 400 g
- 1 l vody nebo vývaru
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1 lžíci citronové šťávy
- 100 ml bílého vína
- 3 lžíce nastrouhaného parmezánu a další na dozdobení
- lístky čerstvé bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- chléb
Jak na to?
Do hrnce dejte nakrájenou slaninu, opékejte, přidejte olivový olej a jemně nakrájené cibule. Za občasného míchání duste 15 minut. Pak přidejte cukr, víno a chvilku duste. Vlijte rajčata, horkou vodu neby vývar, mírně osolte a opepřete. Pozvolna vařte pod pokličkou asi 20 minut. Když bude polévka hodně hustá, přidejte vodu, v opačném případě přidejte nakrájený chléb bez kůrky. Dochuťte nasekanými bazalkovými listy, nastrouhaným parmezánem. Podávejte s opečenými chlebovými krutony.
Dobrou chuť!