Jako snad každý druh zeleniny i ředkvičky obsahují plno cenných látek a vitamínů. Mezi pozitivní účinky na naše tělo patří snižování cholesterolu a lepší trávení. Jíst je můžete jen tak syrové nebo si připravit pomazánku.Počet porcí: 2 a více osob
Co budete potřebovat?
- 5 ředkviček
- 125 g čerstvého sýra (Lučina, Président…)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičku mixu malých semínek (př.lněné, chia, mák)
- 1 jarní cibulku
- dýňová a piniová semínka
- 1 lžičku olivového oleje, sůl, pepř
- oblíbené pečivo (recept na Domácí housky je v rubrice Něco navíc)
Jak na to?
Nastrouhejte ředkvičky, přidejte čerstvý sýr, olivový olej, rozmačkaný česnek, lžičku malých semínek, osolte a opepřete. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Na pečivo dejte pomazánku, kolečka jarní cibulky a posypejte dýňovými a piniovými semínky.