Kuřecí prsa si můžete připravit na řadu způsobů. Vyzkoušejte třeba nádivku, která jinak obyčejnou chuť kuřete pozvedne do jiné roviny. Nemusíte plnit jen kuřecí prsa, ale i vnitřek celého kuřete.Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 4 kuřecí prsa i s kůží (případně naporcované kuře-dvě prsa, dvě stehna, ze zbytku udělejte vývar)
- sůl, pepř
- máslo
Na nádivku:
- 3 starší rohlíky
- 1 lžíci másla
- 2 vejce -bílky a žloutky zvlášť
- 100 ml mléka
- hrst bylinek (pažitka, petrželová nať, tymián)
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Jak na to?
Kuřecí prsa osolte a opepřete ze všech stran. Vložte do pekáčku. Rohlíky nakrájejte na centimetrové kostičky, opečte na lžíci másla. Do misky dejte žloutky, z bílků ušlehejte sníh a dejte stranou. Ke žloutkům přidejte sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, přilijte mléko, vsypte opečené kousky rohlíku, bílkový sníh a nasekané bylinky. Promíchejte a nádivku nasuňte pod kůži kuřete. Pokud se bude kůže oddělovat, svažte provázkem nebo zašijte. Na každou část kuřete přidejte kousek másla. Do pekáčku nalijte trochu vody, výška max 1 cm. Dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte cca 1 hodinu. (Záleží, jak vám peče trouba.) Kontrolujte, kuře pravidelně polévejte výpekem.
Tip! Podávejte s bramborovou kaší.