Lehká a jednoduchá večeře nebo oběd, tak to je rizoto se zeleninou. Připravuji ho vždy, když nemám moc času a zapomenu nakoupit. Železné zásoby u mě doma totiž obsahují rýži, parmezán a mraženou zeleninu.
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek rýže arborio nebo kulatozrnné rýže
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1/2 hrnku mražené kukuřice
- 150 ml bílého vína
- 1 větší šalotku
- 100 ml smetany
- 100 g parmezánu
- máslo
- 1 lžičku sušeného tymiánu nebo pár snítek čerstvého
- rukolu
Jak na to?
Na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte najemno nakrájenou šalotku, nechte změknout. Přisypejte neopláchnutou rýži a osmahněte za stálého míchání. Osolte a zalijte vínem, nechte vyvařit. Pak postupně přilévejte vodu nebo vývar a neustále míchejte a podlévejte dokud rýže nezměkne. Rýže ve vodě nesmí plavat. Pak je na řadě mražená zelenina. Vsypte ji do pánve, promíchejte, vlijte smetanu. Po chvilce přidejte lžíci másla a větší polovinu nastrouhaného parmezánu a lístky tymiánu. Zbytek sýra použijte na dozdobení na talíř. Podle chuti osolte. Posypejte rukolou.
Dobrou chuť!