Sangria patří mezi mé oblíbené letní pití. Je osvěžující, plná ovoce a nejlíp chutná u dobré večeře. Ve Španělsku na ni narazíte na každém rohu. Inspiraci jsem čerpala právě tam.
Co budete potřebovat?
- 1 lahev červeného vína
- půl litru dobré pomerančové šťávy
- šťávu z půlky citronu
- 1 celou skořici
- 100 ml minerálky
- 1-2 lžíce třtinového cukru
- 1 nektarinku
- 1 jablko
- plátky citrusů (případně i jiné ovoce)
- (pokud chcete i brandy-dle chuti)
Jak na to?
Do velkého džbánu nalijte víno, pomerančovou i citronovou šťávu, v minerálce rozmíchejte cukr a přidejte do džbánu, vhoďte skořicovou kůru. Na kostičky nakrájejte ovoce a spolu s plátky citrusů opět dejte do džbánu. Promíchejte a nechte v lednici vychladit. Podávejte s ledem. (Přidat můžete i brandy, která se do sangrie dává často. Ale mně víc chutná svěží varianta, tedy „bez“.)