Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Tapenáda z černých oliv

Tapenáda (tapenade) pochází z Francie, ale setkáte se s ní i v jiných evropských státech, hlavně na jihu. Je skvělá na opečené bagetě, s kozím sýrem, můžete ji přidat i k masu. Variant je víc. Ale nikdy nezapomeňte na vychlazené bílé víno.

Co budete potřebovat?

  • 130 g černých vypeckovaných oliv
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 5 sardelek/ančoviček
  • 1 lžíci malých kapar
  • 1-2 stroužky česneku
  • 6 snítek tymiánu
  • 6 listů bazalky
  • pepř, sůl (dle chuti, sardelky jsou slané)

Jak na to?

Ve vyšší nádobě rozmixujte všechny ingredience na hladkou pomazánku. Dle chuti dosolte a opepřete. Tapenádu můžete dát do sleničky a zalít olivovým olejem. Uchovávejte v lednici.

Dobrou chuť!

 

zveřejněno: 20.5.2017 autor: Iveta
Rubrika: Předkrmy a rychlovky, Recepty Štítky: ančovičky, bazalka, citron, kapary, olivy, tymián

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2025 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com