U nás doma polévky milujeme, proto je připravuju docela často. Oblíbené jsou i plody moře, tak to občas spojím dohromady a vznikne chuť, která nás přenese ke Středozemnímu moři.
Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 větší šalotku
- 250 g vyloupaných slávek
- 1 plechovku rajčat
- 1 větší rajče
- 150 ml bílého vína
- 100 ml vody (může být i víc, záleží na požadované hustotě)
- 1 lžičku cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- špetku citronové kůry
- 1 snítku rozmarýnu
- 5 snítek tymiánu
- hrst nasekané hladkolisté petrželové natě
- olivový olej, sůl, pepř
Jak na to?
Na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku, zalijte bílým vínem, chvilku povařte. Přidejte vodu, plechovku rajčat, na kousky nakrájené čerstvé rajče, slávky, dochuťte cukrem, solí, citronem, celým rozmarýnem, lístky tymiánu. Vařte 10 minut. Na talíři dozdobte nasekanou petrželovou natí a namletým pepřem.
Tip! Podávejte s bílou italskou bagetou.