Z Valencie jsem si přivezla směs koření na tradiční paellu a rozhodla jsem se ji použít do rizota. Místo mušlí můžete dát i krevety nebo jiné mořské plody. Jídlo bude vždy chutnat skvěle.
Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 šalotku
- 4 lžíce másla (1 lžíci si nechte na závěr)
- 200 g rýže arborio
- 100 ml bílého vína
- asi 600 ml vývaru (rybí, zeleninový, kuřecí)
- 30 g parmezánu
- 250 g vyloupaných slávek
- špetku šafránu nebo lžíci koření na paellu
- citron
- sůl
Jak na to?
Na másle nechte zesklovatět najemno nasekanou šalotku, přisypejte rýži a opečte, zalijte vínem, nechte vyvařit alkohol. Vsypte koření, sůl, promíchejte a postupně podlévejte vývarem. Vždy po troškách, míchejte do vyvaření a stále proces opakujte. Až do změknutí rýže, pak přidejte slávky, nastrouhaný parmezán a poduste. K závěru vmíchejte lžíci másla a dosolte dle chuti. Podávejte zakápnuté citronem.