Sváteční stůl si žádá pokrm, který by nikdy neměl chybět na Velikonoce, beránka. Z vlastní zkušenosti ho nepřipravuju z třeného těsta, protože je brzy suchý, ale z tvarohového. Díky němu vydrží dlouho vláčný. A pokud použijete kvalitní farmářský tvaroh a máslo, tak vás okouzlí svou výtečnou chutí.
Co budete potřebovat?
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g dětské krupičky
- 4 vejce
- 150 g másla
- 200 g pískového cukru
- 1 balení kypřícího prášku
- špetku soli
- špetku vanilkového prášku nebo dřeně z lusku
Jak na to?
Z bílků a soli ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, smíchejte s vanilkou, tvarohem, změklým máslem. Přidejte krupičku a kypřící prášek, na závěr sníh. Vlijte do máslem vymazané a krupicí vysypané formy. Pečte při 170 stupních 50-60 minut. Kontrolujte špejlí, až vyjde čistá, bez drobků, máte hotovo.
Tip! Do těsta nedávejte ani citronovou kůru, ani šťávu. Pokud použijete opravdu velmi kvalitní tvaroh a máslo, dostanete fantastickou chuť, kterou by citron pohltil.
Dobrou chuť!