Když se začne oteplovat, tak okamžitě dostanu chuť na prázdninová jídla. Mezi ně rozhodně patří tzatziki. Typický řecký předkrm, který zná snad každý. Mám ráda sladkou chuť, tak jsem si ho malinko upravila podle sebe a přidala do něj lžičku medu. Ale originální recept je samozřejmě bez:-)
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 salátovou okurku
- 7 plných lžic řeckého jogurtu, cca 250 g
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce najemno nasekaného kopru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 lžičku medu – mám ho tam moc ráda, ale nemusí být
- sůl, pepř
- (lístky máty)
Jak na to?
Okurku nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a nechte chvilku odpočinout. Mezitím si smíchejte jogurt s rozmačkaným česnekem, medem, šťávou, olejem, koprem. Z okurky vymačkejte co nejvíc šťávy a pak ji přidejte k jogurtové části, promíchejte, dochuťte solí, pepřem. Nechte odležet v lednici. Pro osvěžení můžete přidat lístky máty.
Podávejte s bagetou, bílým vínem, olivami, grilovaným masem…
Dobrou chuť!