Quinoa čili merlík chilský je zdravá, výživná a lehce stravitelná. Díky vysokému obsahu bílkovin může nahradit maso. A není na škodu si občas odlehčit jídelníček.Počet porcí: 2 -4 osoby
Co budete potřebovat?
- cca 2 hrnky uvařené quinoy
- hrst rukoly
- svazek ředkviček
- 1 jarní cibulku
- hrst naklíčené čočky
- malou hrst řeřichy
- hrst zrníček z granátového jablka
- mozzarellu
- čerstvou bazalku
- olivový olej, sůl, pepř
- 1 lžíci citronové šťávy
Jak na to?
Quinou propláchněte. Na jeden hrnek dejte víc jak dva hrnky vody, vařte 15 – 20 minut. Nechte vychladnout. Mozzarellu nakrájejte na kostičky, najemno nasekejte bazalku, přidejte k sýru, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dejte na chvilku do lednice. Nakrájejte ředkvičky, cibulku, smíchejte s čočkou, granátovým jablkem, přidejte osolenou quinou, olivový olej a citronovou šťávu, pak řeřichu, rukolu. Promíchejte a na závěr na salát položte kostičky bazalkového sýra.
A nechte si chutnat!