Rajská polévka je u mě spojena s létem. Ráda ji připravuju z čerstvých voňavých rajčat. Ale teď v zimě nejsou nijak zvlášť chutná, tak vám dobře poslouží konzervovaná.Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 plechovku rajčat
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 400 g passaty (hustá omáčka z pasírovaných rajčat)
- 1 šalotku
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce cukru -podle chuti
- 0,5 l vody nebo zeleninového vývaru
- 3 snítky tymiánu
- 1 svitek skořice
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- olivový olej, sůl, pepř
- hrst pinií
Jak na to?
Na oleji osmahněte nakrájenou šalotku a česnek, vsypte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte koření, plechovku rajčat, pyré i omáčku, vodu nebo vývar, osolte, opepřete, vařte 10 minut,občas promíchejte. Pak vytáhněte skořici, bobkové listy i kuličky nového koření a rajčatovou směs rozmixujte. Na talíř dejte porci polévky, pár lístků tymiánu, semínka pinií.
Tip! Můžete přidat i parmezánové sušenky nebo strouhaný parmezán.
Dobrou chuť!