Přinést trochu exotiky do zimních měsíců můžete díky barevnému salátu. Je plný chuti, vůní a svěžesti. Stačí koupit kvalitní ovoce a připravit si sladký rumový přeliv.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
Na salát:
- půlku ananasu
- půlku pomeranče
- hrst zrníček z granátového jablka
- hrst mandlových lupínků
- lístky máty a meduňky
- kousek karamboly (nemusí být)
Na rumový sirup:
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml vody
- 6 lžic rumu
- 2 lžíce limetkové šťávy
Jak na to?
Nedříve si připravte sirup. Do rendlíku nalijte vodu a vsypte cukr. Rozpusťte a chvilku povařte, až vám tekutina zhoustne. Pak vlijte rum a limetkovou šťávu, nechte přijít k varu a vypněte. Půlku ananasu i pomeranče si nakrájejte na plátky, poskládejte na talíř, přidejte nakrájenou karambolu, případně jiné exotické ovoce, hrst zrníček z granátového jablka, posypejte plátky mandlí a lístky máty a meduňky. Zalijte vychladlým rumovým sirupem (cca 4 lžíce) a nechte odležet nejméně 30 minut v lednici.
Tip! Rumový sirup můžete dát i do míchaných drinků, čaje nebo svařeného vína.
Dobrou chuť!