Ti, kteří se chtějí vyhnout lepku si můžou chutný koláč připravit i bez pšeničné mouky. Ta jde nahradit několika druhy. Zkusit můžete rýžovou i mandlovou, jako ovoce jsou skvělé višně, hodí se i kompotované.
Co budete potřebovat?
- 100 g mletých mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 60 g rýžové mouky
- 3 vejce
- 70 g rozpuštěného másla
- 350 g višní (můžou být i kompotované)
- 1/2-1 lžičku mandlového extraktu
- 2 lžíce mléka
- špetku soli
- máslo a mouku na formu
Jak na to?
V míse smíchejte mandle, mouku, cukr, sůl, ve druhé vyšlehejte vejce, máslo, extrakt, mléko. Vše spojte dohromady. Kulatou formu (cca 21 cm) vymažte máslem a vysypejte moukou. Na dno naskládejte polovinu vypeckovaných višní, zalijte těstem a opět naskládejte višně. Dejte péct do rozpálené trouby na 185 stupňů, pečte zhruba 35 minut. Testujte špejlí, jestli máte hotovo.
Dobrou chuť!