Salát nemusí být jenom plný zelených listů. S blížícím se podzimem je ideální zapojit do jídelníčku víc luštěnin. A exotickou chuť a osvěžení hledejte v mangu a pomerančích.
Co budete potřebovat?
- 100 g pancetty
- 150 g francouzské čočky
- 1 mango
- 1 jarní cibulku
- hrst nakládaných rajčat v oleji
- hrst nasekané petrželové nati
Na zálivku:
- 1 pomeranč
- olivový olej
- 1 lžičku vinného octa
- med
- sůl, pepř
Jak na to?
Pancettu nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi. Tuk slijte a kousky nechte okapat na papírové utěrce. Čočku propláchněte, osolte a uvařte. Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibulku i rajčata na kousky. Na zálivku smíchejte pomerančovou šťávu, téměř stejné množství olivového oleje, ocet, přidejte lžičku medu, sůl a pepř. Na salát promíchejte všechny suroviny. Po lžících promíchejte se zálivkou. Podávejte s opečenou bagetou nebo jako přílohu.