Pečené papriky sice chutnají skvěle i samostatně, ale v pestu jsou ještě lepší. Hotovou omáčku přimíchejte do špaget nebo namažte na topinku. Pak už jen stačí posypat rukolou nebo řeřichou a rychlou večeři máte na stole.
Co budete potřebovat?
- 3 červené papriky-kapie
- 60 g piniových oříšků (můžete použít i slunečnicová semínka)
- 60 g strouhaného parmezánu
- 2 nasekané stroužky česneku
- sůl, pepř
- olivový olej
- mletou uzenou papriku
Jak na to?
Papriky omyjte a osušte, rovnoměrně potřete olivovým olejem a vložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečte při 190 stupních do částečného zčernání slupky. Ještě horké papriky dejte do sáčku a uzavřete. Po deseti minutách odstraňte slupku a semínka. Dužinu pořádně rozmixujte s piniovými oříšky, parmezánem, česnekem, přidejte asi dvě lžíce oleje. Dochuťte solí, pepřem. Podle potřeby přilijte i víc oleje, můžete přisypat i špetku uzené papriky.