Karamel miluju v jakékoli podobě a čím víc, tím líp. Proto jsem při výrobě zmrzliny použila i karamelové sušenky. Když už hřešit, tak pořádně…
Co budete potřebovat?
- 3/4 plechovky karamelového kondenzovaného mléka (celé balení 397 g) sladkost volte podle chuti
- 500 g smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 10 karamelových sušenek (Lotus)
- karamelové kostičky
- pistácie
Jak na to?
Smetanu prošlehejte, přidejte kondenzované mléko, šťávu, vanilku a vyšlehejte na tuhý krém. Sušenky rozdrťte a vmíchejte do smetanové hmoty. Vlijte do formy a dejte na několik hodin zamrazit. TIP! Můžete přidat i karamelové kostičky (dají se koupit) a nasekané pistáciové ořechy. Nebo si je nechte až na dozdobení:)
Sladké chutnání!