Červené fazole, kukuřice, rajčata, paprika, chilli, koření… To je základ voňavé polévky. Můžete ji klidně servírovat jako hlavní chod. A nezapomeňte přidat kukuřičné tortilla chipsy.Počet porcí: cca 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 větší cibuli
- 2 stroužky česneku
- slunečnicový olej
- plechovku nasekaných rajčat
- plechovku červených fazolí
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 červenou papriku
- 10 cherry rajčat
- mraženou kukuřici (stejné množství jako fazolí)
- 1 lžičku římského kmínu
- 1 lžičku mletého koriandru
- 1/2 až 1 lžičku mletého chilli (případně čerstvou papričku, dle chuti)
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1l zeleninového vývaru
- limetkovou šťávu
- čerstvý koriandr
- sůl
- kukuřičné tortilla chipsy
Jak na to?
Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli i česnek, přidejte poloviny rajčátek, na proužky nakrájenou papriku, zasypejte kořením, chvilku restujte, vmíchejte plechovku rajčat, protlak, zalijte vývarem, osolte a duste 10 minut. Pak vmíchejte fazole, kukuřici. Nechte probublat pár minut. Dochuťte cukrem, limetkou, čerstvým nasekaným koriandrem. Odstavte, přiklopte pokličkou a nechte chvilku odpočinout. Polévku podávejte s chipsy.