Na poslední den v roce je třeba se pořádně posilnit. Zkuste si připravit drůbeží maso na italský způsob. K tomu servírujte makarony a k pití bílé víno.Počet porcí: 4-6 osob
Co budete potřebovat?
- 400 g kuřecího masa (stehenní řízky)
- šálek cizrny (šálek 200 ml)
- 60 g slaniny
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovku krájených rajčat
- 100 ml bílého vína
- pár snítek tymiánu
- špetku třtinového cukru, dle kyselosti rajčat
- 1 lžíci provensálského koření
- 2 hrsti oliv (černé, zelené-vypeckované)
- olivový olej, sůl, pepř
- petrželovou nať
- (těstoviny)
Jak na to?
Na pánvičku dejte kostičky slaniny a opečte, vmíchejte trochu olivového oleje a kostky kuřecího masa, opečte ze všech stran, osolte, zalijte vínem, nechte vyvařit alkohol, přilijte rajčata, cizrnu, dochuťte cukrem, rozmačkaným česnekem, bylinkami, přidejte olivy a vše ještě 10 minut duste. Hotovou směs posypejte nasekanou petrželovou natí. Podávejte s těstovinami.