Podle mě je domácí paštika luxusní záležitostí. Jestli si myslíte, že je nutné ji připravovat ve vodní lázni nebo ji dlouho péct, tak se nemusíte bát. Tato paštika je z vařeného masa a zeleniny a rozhodně vám nedá moc práce.
Co budete potřebovat?
- 320 g kuřecích stehenních řízků
- 1 šalotku
- 1 petržel
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 lžíci másla (další na zalití paštiky)
- 1 snítku čerstvého rozmarýnu
- 4 lžíce portského vína
- 50 ml smetany
- sůl, pepř
- kuličky celého pepře na dozdobení
Jak na to?
Očistěte zeleninu a spolu s masem dejte do hrnce s vodou, vařte do změknutí. Na velké lžíci másla nechte změknout nasekanou šalotku, maso a zeleninu nakrájejte, osolte a přidejte na pánev. Vmíchejte portské víno, nasekaný rozmarýn, nechte vyvařit víno, mírně opečte. Vše vložte do mixéru, zalijte smetanou a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem. Paštiku dejte do sklenice, povrch uhlaďte, zalijte rozpuštěným máslem do výšky 1 cm. Povrch posypejte kuličkami pepře. Dobře uzavřete a nechte zatuhnout v lednici.
Dobrou chuť!