V zimě je třeba se zahřívat a v tom může být napomocné i jídlo. Krůtí maso se dá připravit na řadu variant. S klobásou chutná výtečně. Vyzkoušejte!Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 g krůtích prsou
- 1 klobásu (hodně masovou)
- 4 lžíce nakrájených černých oliv
- 4 lžíce nakrájených zelených oliv
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovku krájených rajčat
- 2 lžíce rajčatové pasty
- špetku cukru
- 100 ml bílého vína
- 1-2 lžičky provensálského koření
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- (vodu na zředění, dle chuti)
Jak na to?
Na oleji nechte změknout nakrájenou cibuli a 1 stroužek česneku, přidejte nakrájenou klobásu a opečte, pak kousky masa, osolte a nechte zatáhnout ze všech stran. Vmíchejte rajčatovou pastu, rajčata, zalijte vínem. Nechte probublat 10 minut. Dle hustoty přidejte vodu. Dochuťte kořením, solí, pepřem, cukrem, vsypte olivy, promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Ještě chvilku povařte. Podávejte třeba s rýží.
Dobrou chuť!