Když jsem byla malá, tak jsme brambory měli na stole pravidelně. Nejlíp chutnaly pečené v popelu. Připravit si je ale můžete i doma. Tu správnou chuť jim dodá uzená paprika a bylinky. Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 4 velké brambory
- sůl, pepř
- 5 lžic olivového oleje
- 1 plnou lžičku uzené papriky
Na dip:
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl, pepř
- 1 lžíci nasekané petrželové natě
- 1 lžíci nasekané bazalky
- 1 snítku čerstvého rozmarýnu
Jak na to?
Brambory omyjte a osušte. V misce smíchejte olej, sůl, pepř a papriku. Brambory po všech stranách propíchejte vidličkou, rovnoměrně potřete směsí. Každou bramboru zabalte do alobalu. Dejte do trouby a pečte při 200 stupních asi 40 minut, podle velikosti brambor (prostě do změknutí). Na dip smíchejte všechny ingredience. Ze snítky rozmarýnu otrhejte měkké jehličky a nasekejte je. Hotovou bramboru rozkrojte a naplňte dipem.
Dobrou chuť!