Panna cotta je vařená smetana. Často se do ní přidává káva, různý alkohol a hlavně vanilka. Já jsem zvolila ještě voňavou bylinku, která vás přenese do francouzské Provence.Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- 2 lžíce sušených levandulových květů
- 10 g plátkové želatiny
- 3 lžíce krupicového cukru, cca 40 g
Jak na to?
Do rendlíku vlijte smetanu, z vanilky vyškrábněte semínka a přidejte ke smetaně, vhoďte i celý lusk, vsypte levandulové květy a cukr. Želatinu na 10 minut namočte do studené vody. Smetanovou směs vařte 10 minut. Pak lusk vytáhněte a do smetany přidejte okapanou želatinu. Míchejte do rozpuštění. Odstavte, slijte přes sítko a nechte mírně vychladnout. Poté nalijte do skleniček nebo misek. Nechte úplně vychladnout, pak uložte do lednice na cca 2-3 hodiny.