Často slýchávám, že lidé nemají na vaření čas. Ale připravit třeba tuto masovou směs je otázka chvilky a samotné vaření pak trvá 20 minut. Tak už žádné výmluvy!:-)Počet porcí: 4-6 osob
Co budete potřebovat?
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 plechovku krájených rajčat
- 6 snítek tymiánu
- 1 velkou snítku rozmarýnu
- 1 plnou lžičku uzené papriky
- 100 ml bílého vína
- 1 cibuli
- olej, sůl, pepř
- strouhaný parmezán
Jak na to?
Na oleji nechte zesklovatět jemně nasekanou cibuli, přidejte maso a opečte ze všech stran. Osolte, opepřete, přidejte papriku a lístky tymiánu a celou snítku rozmarýnu, zalijte vínem, podlévejte vodou nebo vývarem. Duste asi 20 minut, občas promíchejte. Hotovou směs posypejte parmezánem a podávejte třeba jen s chlebem. (Hodí se i rýže nebo těstoviny.)