Červená čočka je skvělá! Mezi bonusy rozhodně patří to, že se nemusí namáčet a je rychle hotová. Připravte si z ní polévku a dochuťte špetkou šafránu.Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek červené čočky (hrnek 300 ml)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- špetku mletého šafránu nebo pár nitek šafránu
- 1 velký bobkový list nebo dva menší
- půl lžičky drceného kmínu
- víc jak 1 l zeleninového vývaru
- lžíci másla
Na bylinkové krutony:
- chléb
- bylinkové máslo (recept najdete v rubrice Něco navíc)
Jak na to?
Na másle nechte změknout kostičky cibule, později přidejte nakrájený česnek, vsypte čočku, orestujte, zalijte vývarem. Přidejte šafrán, kmín, bobkový list a vařte do změknutí, cca 15 minut. Dle hustoty přidejte vývar. Mezitím chleba nakrájejte na kostičky a opečte na bylinkovém másle. Polévku podávejte s krutony.