Bylinkové máslo by mělo být jakousi stálicí u vás v lednici. Hodí se téměř na všechno. Používám ho na pečivo, na dochucení pečené ryby, na brambory…
Co budete potřebovat?
- 150 g másla
- lžíci nasekané petrželové natě
- lžíci nasekaných šalvějových lístků
- lžíci nasekaných lístků tymiánu
- snítku rozmarýnu
- sůl
- (můžete dát i česnek, bazalku, pepř, chilli)
Jak na to?
Máslo nechte trochu změknout, dejte ho do misky, osolte. Přidejte nasekané bylinky, z rozmarýnu oberte měkké jehličky a nasekejte na malinké kousky. Vše pořádně promíchejte. Směs zabalte do potravinové fólie, pořádně utáhněte, ať se zbavíte vzduchových bublin. Dejte do lednice ztuhnout.
Ať vám chutná!