Není nad domácí široké nudle! A když si k nim připravíte špenátovou omáčku s modrým sýrem, věřím, že se do nich zamilujete taky. Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- nudle pro 4 (recept najdete v rubrice Něco navíc)
- 400 g mraženého špenátu
- 120 g baby špenátu
- 100 ml bílého vína
- 1 větší šalotku
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany
- 120 g gorgonzoly
- 1 lžíci másla
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Jak na to?
Na másle nechte rozvonět jemně nakrájenou šalotku, později přidejte nakrájený česnek, baby špenát, nechte ho zavadnout, zalijte vínem, vyvařte alkohol. Pak přidejte mražený špenát, sůl, nechte povolit, vlijte smetanu, přidejte polovinu sýra. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem. Podle hustoty buď vlijte trochu smetany nebo ještě duste. Promíchejte s uvařenými nudlemi. Na talíři dozdobte gorgonzolou.
Dobrou chuť!