Proč špaldová kaše? Špalda obsahuje víc minerálů, vitamínů i bílkovin než klasická ovesná kaše. Tak zkuste jednou změnu.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek velkých špaldových vloček (hrnek 300 ml)
- 2 hrnky mléka
- špetku vanilkového prášku
- špetku soli
- 1 lžičku skořice
- 1 lžíci třtinového cukru
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíci chia semínek
- hrst malin
- hrst borůvek
Jak na to?
Vločky namočte na 15 minut do vody, klidně i přes noc. Zalijte mlékem, přidejte sůl, cukr, vanilku, skořici a vařte do změknutí vloček, asi 15-20 minut. Hotovou kaši rozdělte do dvou misek, zalijte sirupem, posypejte semínky a přidejte ovoce.