Pokud máte rádi zapečené jídlo, tak věřím, že vás bude bavit i tohle. Potěší i všechny „bezlepkáře“a je připravené z podzimních surovin. Tak s chutí do toho!Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 10 středních brambor
- ½ středně velké dýně Hokaido
- 1 hrnek mraženého hrášku (hrnek 250 ml)
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 3 vejce
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- 100 g cheddaru nebo goudy
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
- petrželovou nať
Jak na to?
Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě. Nechte vychladnout a oloupejte. Dýni rozkrájejte na menší kousky, pokapejte slunečnicovým olejem, mírně osolte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 30-40 minut do změknutí. Na pánev dejte pár lžic oleje, jemně nakrájenou cibuli a opečte, později přidejte nakrájený česnek. Vsypte mražený hrášek a nechte ho povolit. Brambory nakrájejte na plátky a promíchejte s hráškem. Přidejte kousky dýně, sůl, pepř. Pak vše vyklopte do zapékací misky 20×25 cm. V talíři vyšlehejte vejce se smetanou, mlékem, trochu osolte. Promíchejte s polovinou nastrouhaného sýra. Zalijte zeleninu a promíchejte. Zarovnejte povrch a posypejte druhou polovinou sýra. Pečte při 190 stupních asi 25-30 minut do zezlátnutí. Hotové jídlo posypejte nasekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť!