Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Pečená žebra

Když máte čerstvá žebra, tak uděláte nejlíp, když je rovnou upečete a dopřejete si chuť pořádného masa. Ušetříte tak plno času. Maso se peče samo a vy můžete k obědu nebo večeři připravit ještě nějakou dobrotu navíc.

Počet porcí: 4-6 osob

Co budete potřebovat?

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíci kmínu
  • sůl, pepř

Jak na to?

Cibuli nakrájejte na větší kousky, stroužek česneku nechte celý nebo ho jen přepulte. Vše rozmístěte na plech. Žebra omyjte, dejte je na plech, posypejte kmínem, solí, pepřem, podlijte vodou. Namočte si pečící papír, vymačkejte vodu a přikryjte maso. Dejte do rozpálené trouby a pečte při 200 stupních 1 hodinu. Pak papír sundejte a dopečte asi dalších 30 minut. Občas kontrolujte, případně dolijte vodu a žebra polijte výpekem.

Ať se vydaří!

zveřejněno: 12.10.2017 autor: Iveta
Rubrika: Masa, Recepty Štítky: česnek, cibule, kmín, vepřová žebra

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2025 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com