Majonéza je jakousi klasikou v naší kuchyni. Připravit si ji doma není vůbec složité. Tahle je navíc ideální pro vegany, ale věřím tomu, že bude chutnat určitě všem.
Co budete potřebovat?
- 100 g kešu ořechů
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce vody
- 50 ml slunečnicového oleje
- ½ lžičky dijon hořčice
- 1 lžičku agávového sirupu
- (1 stroužek česneku)
- sůl dle chuti
Jak na to?
Ořechy dejte do hrnku a zalijte studenou vodou. Nechte je změknout asi dvě hodiny, můžete je nechat i přes noc v lednici. Pak vodu slijte, kešu propláchněte. Dejte do nádoby, přidejte rozmačkaný stroužek česneku-nemusí být, vodu, citronovou šťávu, sirup, sůl, hořčici a rozmixujte. Pak postupně přilévejte olej a mixujte. (S kvalitnějším mixérem docílíte hladké konzistence.) Majonézu hned použijte nebo dejte do skleničky a uschovejte v lednici.