Dle odborníků máme omezovat sůl a víc kořenit. Navíc má koření obsažené v jídle protizánětlivé účinky na naše tělo. Proč si tedy občas nedopřát trochu exotičtější chuť?Počet porcí: 2-3 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 kuřecí prsa (asi 350 g)
- ½ manga
- 1 zralý banán
- 200 g konzervovaných rajčat
- 2 menší mrkve
- 1 červenou papriku
- 2 stroužky česneku
- kousek zázvoru (velikost palce)
- 1 lžíci masala koření (směs mletých koření-skořice, kmín, koriandr, černý pepř, hřebíček, kardamom, bobkový list, muškátový květ)
- 1 lžičku mletého římského kmínu
- 10 lžic kokosového mléka
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- sůl, pepř
- čerstvý koriandr
- chilli dle chuti
- kešu
- (jasmínovou rýži)
Jak na to?
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Na pánev dejte olej a koření, nechte rozvonět, přidejte na malé kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájený zázvor, česnek, na malé proužky mrkev, krátce orestujte, přidejte maso, opečte. Zalijte rajčaty, přidejte rozmačkaný banán, kostičky manga, kokosové mléko a chvilku duste, cca 10 minut. Na pánvi bez oleje opečte kešu. Hotovou masovou směs dejte na talíř nebo do mističek, posypejte nasekanými ořechy, nasekaným koriandrem, podávejte s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť!