Křehký koláč z listového těsta jsem pekla už několikrát. Je úžasně osvěžující a neodolatelně voní po citronech. Navíc je jednoduchý na přípravu.
Co budete potřebovat?
- 500 g listového těsta
- 1 hrušku
- 3 střední žlutá jablka
- 2 citrony bio
- 3 vejce
- 40 g másla
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 150 g krupicového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Jak na to?
Jablka a hrušku nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte celá vejce, cukr, pudinkový prášek, kůru a šťávu z obou citronů, rozpuštěné máslo, extrakt. Do vaječné směsi zamíchejte jablka i hrušku. Těsto rozválejte do velikosti plechu, položte ho na pečící papír, vytáhněte okraje a vytvořte tak misku. Do ní vlijte ovocnou část a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů na 50 minut, až se povrch zpevní a zezlátne.
Sladké chutnání!