Chutney je omáčka, která se dá připravit z různých druhů ovoce a zeleniny. Servíruje se k masu nebo sýrům. Díky své kořeněné chuti jídlo skvěle doplní.
Počet porcí: asi 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 menší cibuli
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 střední hrušky
- 1 menší jablko
- 200 ml bílého vína (plus další na podlévání)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíci medu
- kousek chilli
- 2 lžíce brusinek
- větší špetku mletého zázvoru
- větší špetku mleté skořice
- větší špetku mletého badyánu
Jak na to?
Hrušky a jablko nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte najemno a dejte do rendlíku na olej. Nechte zesklovatět. Přidejte kousky ovoce. Lehce orestujte a zalijte vínem. Přidejte všechny další suroviny a duste do změknutí. Dle potřeby podlévejte vínem. Hotové chutney přidejte k sýrům nebo si jej dejte do sklenice, uzavřete a uchovejte v lednici.
Dobrou chuť!