Tento recept jsem si odnesla z restaurace Pod Zámkem Průhonice od šéfkuchaře Jana Pýchy. Avokádo ve spojení se zázvorem je sice netradiční, ale pokud ho přidáte s mírou, tak se můžete těšit na labužnický zážitek. Do receptu jsem navíc přidala petrželovou nať a pažitku.Počet porcí: cca 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 zralá avokáda
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 1 zarovnanou lžíci jemně strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje a další na zakápnutí
- špetku mletého chilli
- sůl
- 1 lžíci nasekané petrželové natě
- 1 lžíci nasekané pažitky
Jak na to?
Avokádo rozdělte na poloviny a odstraňte pecky. Jednu půlku avokáda rozmačkejte vidličkou, přidejte limetkovou šťávu, olej, chilli, zázvor, rozmačkaný česnek, sůl. Tři další poloviny nakrájejte na malé kostičky. Dejte do misky a vmíchejte avokádovou drť a nasekané bylinky. Nechte vychladit v lednice. Při servírování zakápněte olejem a podávejte s opečeným toastem.
Dobrou chuť!