Mezi ovocem teď kraluje rybíz. Červené bobulky si kupte na trhu nebo nasbírejte na zahrádce a připravte si jednoduchý koláč z celozrnné mouky. Na odměřování surovin vám pak bude stačit jeden hrnek o objemu 250 ml, což vám určitě usnadní práci.
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- ½ hrnku třtinového cukru plus další 2 lžíce na rybíz
- 1 hrnek bílého tučného jogurtu
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- ½ balení kypřícího prášku
- 2 vejce
- ½ hrnku strouhaného kokosu
- 1,5-2 hrnky červeného rybízu
Jak na to?
V míse rozkvedlejte vejce a smíchejte s jogurtem, cukrem a rozpuštěným máslem. Rybíz opláchněte a osušte, dejte do misky. Promíchejte s cukrem a kokosem (od každé suroviny dvě lžíce). Zbytek kokosu vsypte do mísy k jogurtové směsi, přidejte mouku s kypřícím práškem a pořádně promíchejte. Formu o průměru 25 cm vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo krupicí. Těsto vlijte do formy, na povrch naskládejte ovoce a vložte do rozpálené trouby na 180 stupňů na cca 35 minut.